Barion Pixel

Hozzájárulok ahhoz, hogy a weboldalon viselkedésalapú/remarketing sütik fussanak.
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében."Cookie-kat és más technológiákat használunk. Használjuk őket a weboldal üzemeltetéséhez, statisztikákhoz, a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, ajánlatokhoz és az így összegyűjtött adatok megosztásához média-, reklám- és elemzési partnereinkkel. Partnereink ezeket egyesíthetik más adatokkal . Az Elfogadás gombra kattintva elfogadja mindezeket.      Részletes cookie-k és adatvédelmi irányelvek

 

Kategóriák

Itt a jó idő és indul a grillszezon!

Itt a jó idő és indul a grillszezon!

Minden ami a grillezéshez, kerti partihoz kell!

A tökéletes kerti parti

 

Megjött a jó idő a nappalok egyre hosszabbak így végre több időt tölthetünk a szabadba.

Végre tarthatunk családi, baráti grill partit a születésnapokat is a kertben szabadban ünnepelhetjük!

Mindenki  szeretné ha egyszerűen és jól sikerülne a legjobb szabadidős program.

Ezért mi segítségül adunk pár tippet a grillezéshez, ajánlunk pár terméket amivel tökéletesebbé teheted a partit és pár receptet is, hogy tényleg minden tökéletes legyen.

Megfelelő grill kiválasztása

A klasszikus faszenes grill tökéletes kerti vagy teraszon történő grillezéshez, valamint utazáshoz is, hiszen minden méretben, formában és még összecsukható változatban is kapható. 

A faszenes grillrácsot mindig szélvédett helyre állítsd fel, mindig használj alutálcát vagy -fóliát ez megakadályozza, hogy a pác, a húslé a faszénre csöpögjenek és nem keletkezik káros füst.

 

A gázgrill otthoni grillezéshez alkalmas, egyszerűen kezelhető, csak be kell kapcsolni, és süthetsz is. A hőmérséklet tökéletesen szabályozható  és nem keletkezik füst.

Az elektromos grill erkélyen, kisebb összejövetelekre  gyors grillezéshez alkalmas. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen meg lehet tisztítani.

Helyes pácolás

Hogy a grillezett hús finom legyen, grillezés előtt kb. két órával  pácba kell tenni és zárt edényben, hűtőszekrényben tárolni. Alapvetően a pác olívaolajat, ecetet, gyógynövényeket és fűszereket tartalmaz.

Megfelelő hőfokon történő grillezés

A grillsütő megfelelő átmelegedéséhez jó néhány perc kell, főleg akkor, ha szenet használsz: ez legalább 20-30 perc. A kellőképpen átmelegedett szén színe szürke és izzó. Ha a grillsütő túlságosan forró az étel nem sül át rendesen, hanem gyorsan odaég. Ezt megelőzheted azzal, ha a faszenet egyenletesen helyezed el és időnként folyamatosan megkotrod.

Kiszáradt hús és "lesült" zöldség elkerülése

Ha túl sokáig grillezed a húst, az annál jobban kiszárad. Húshőmérővel győződj meg róla, átsült-e a hús és eléggé szaftos-e.  

Használd ki teljes mértékben a grillsütőt

Amíg grillezed a húst a rácson, a burgonyát, zöldséget és gyümölcsöt csomagold alufóliába és grillezzd a szénen. Így szinte egyidőben készül el a hús és a köret.

A grillrácsról

Ajánlatos bezsírozni, nehogy ráégjen a hús, de túlzásba se szabad vinni mert a sok zsír ugyanis a tűzbe csepeg és meggyullad, füstöl. A zsírozáshoz elég megkenni a rácsot egy darab szalonnával vagy a hús zsírjával.

Mikor elkészült a hús

Miután a hús megsült, még 5 percig hagyd alufóliában – a hús ízei összeérnek, kissé meglazul és  tökéletesen grillezett steaket  fogyaszthatsz.

 

Ime pár recept! 

   Grill hús receptek           Köretek grill mellé

           

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: grill kerti parti nyár