A tökéletes kerti parti
Megjött a jó idő a nappalok egyre hosszabbak így végre több időt tölthetünk a szabadba.
Végre tarthatunk családi, baráti grill partit a születésnapokat is a kertben szabadban ünnepelhetjük!
Mindenki szeretné ha egyszerűen és jól sikerülne a legjobb szabadidős program.
Ezért mi segítségül adunk pár tippet a grillezéshez, ajánlunk pár terméket amivel tökéletesebbé teheted a partit és pár receptet is, hogy tényleg minden tökéletes legyen.
Megfelelő grill kiválasztása
A klasszikus faszenes grill tökéletes kerti vagy teraszon történő grillezéshez, valamint utazáshoz is, hiszen minden méretben, formában és még összecsukható változatban is kapható.
A faszenes grillrácsot mindig szélvédett helyre állítsd fel, mindig használj alutálcát vagy -fóliát ez megakadályozza, hogy a pác, a húslé a faszénre csöpögjenek és nem keletkezik káros füst.
A gázgrill otthoni grillezéshez alkalmas, egyszerűen kezelhető, csak be kell kapcsolni, és süthetsz is. A hőmérséklet tökéletesen szabályozható és nem keletkezik füst.
Az elektromos grill erkélyen, kisebb összejövetelekre gyors grillezéshez alkalmas. Előnye, hogy gyorsan és egyszerűen meg lehet tisztítani.
Helyes pácolás
Hogy a grillezett hús finom legyen, grillezés előtt kb. két órával pácba kell tenni és zárt edényben, hűtőszekrényben tárolni. Alapvetően a pác olívaolajat, ecetet, gyógynövényeket és fűszereket tartalmaz.
Megfelelő hőfokon történő grillezés
A grillsütő megfelelő átmelegedéséhez jó néhány perc kell, főleg akkor, ha szenet használsz: ez legalább 20-30 perc. A kellőképpen átmelegedett szén színe szürke és izzó. Ha a grillsütő túlságosan forró az étel nem sül át rendesen, hanem gyorsan odaég. Ezt megelőzheted azzal, ha a faszenet egyenletesen helyezed el és időnként folyamatosan megkotrod.
Kiszáradt hús és "lesült" zöldség elkerülése
Ha túl sokáig grillezed a húst, az annál jobban kiszárad. Húshőmérővel győződj meg róla, átsült-e a hús és eléggé szaftos-e.
Használd ki teljes mértékben a grillsütőt
Amíg grillezed a húst a rácson, a burgonyát, zöldséget és gyümölcsöt csomagold alufóliába és grillezzd a szénen. Így szinte egyidőben készül el a hús és a köret.
A grillrácsról
Ajánlatos bezsírozni, nehogy ráégjen a hús, de túlzásba se szabad vinni mert a sok zsír ugyanis a tűzbe csepeg és meggyullad, füstöl. A zsírozáshoz elég megkenni a rácsot egy darab szalonnával vagy a hús zsírjával.
Mikor elkészült a hús
Miután a hús megsült, még 5 percig hagyd alufóliában – a hús ízei összeérnek, kissé meglazul és tökéletesen grillezett steaket fogyaszthatsz.
Ime pár recept!
Grill hús receptek Köretek grill mellé